Makale Tarihi: 11.04.2016

CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE!

BU SON OLSUN!

Daha önce defalarca gündeme gelen bir olayla yine sarsıldık. Ne yazık ki bir eczacımız yine nöbeti sırasında darp edilerek soyuldu. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 6 Nisan gecesi yaşanan üzücü olayda, bir meslektaşımız, eczanesinde görevi başındayken yüzleri maskeli, pompalı tüfek ve sopalı iki kişi tarafından darp edilerek soyuldu. Meslektaşımızın sağlık durumunun iyi olmasına karşın yapılan bu saldırı bizleri son derece üzmüş ve endişelendirmiştir. Bu durum bir kez daha göstermiştir ki; görevlerini tüm etik değerlere bağlı kalarak yapan eczacı meslektaşlarımız, özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde hiçbir can güvenlikleri olmadan, tabiri caizse açık hedef olarak sağlık hizmetini sürdürmektedirler.

Türkiye'nin bir şiddet toplumu olmasını sağlayan, bireysel şiddeti körükleyen ve giderek yaygınlaşmasını neden olan bu tip sapkın kişilerin devlet tarafından acilen kontrol altına alınmaları sağlanmalıdır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen mesleğini büyük bir özveri ile yerine getiren eczacılar adına bu menfur saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.

Daha önce defalarca ilgili birimlere başvuru yapmamıza rağmen, hala, gece nöbeti sırasında eczanelerimiz için hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. Nöbetçi eczaneler adeta kepenk arkasından hizmet vermeye mecbur bırakılıyor.

Eczanelere acil butonu konulması, emniyet kuvvetlerinin gece devriyesi sırasında nöbetçi olan eczanelerin etrafındaki devriye sayılarını artırmaları gibi taleplerimizin acilen dikkate alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza ve eczane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak, tüm yetkilileri eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı birlikte hareket etmek üzere göreve davet ediyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

30/12/2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tarafımızdan gönderilen yazı

19/01/2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden tarafımıza gelen yazı