Makale Tarihi: 27.08.2018

C-Grubu Reçeteleri Hakkında Önemli Duyuru

Farmainbox Reçete Tevzi Sisteminde Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan düzenlemeler neticesinde;

C- Grubu kapsamına giren reçeteler karşılanırken eczanelerin kotalarının olup olmadığını Farmainbox REÇETE TEVZİ ekranlarından mutlaka kontrol etmelerigerekmektedir.

Kotası dolduktan sonra, fazladan reçete karşılayan eczanelerin reçeteleri KESİNLİKLE ONAYLANMAYACAKTIR.

Nöbet (nöbet tarihi ile uyumlu) veya acil durumlarda karşılanan reçetelerin odaya bildirimi yapılarak farmainbox sistemine en kısa sürede girişi yapılmalıdır.

Odamız tarafından dağıtımı yapılan ve aylık üst kotalı karşılanan reçetelerin ilgili ay çıkmadan farmainbox sistemine girilmesi gerekmektedir. (Medulaya işlenen C-grubu kapsamındaki reçeteler, eczane otomasyon programları tarafından otomatik olarak anında farmainbox sistemine aktarılabilmektedir.)

Meslektaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yukarıda yer alan uyarılara dikkat etmelerini önemle rica ederiz.