Makale Tarihi: 29.12.2011

CALGEL JEL 20 GR ADLI İLACIN TÜM SERİLERİNE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

GlaxoSmithKline Firması tarafından Birliğimize gönderilen ve ekte örneği yer alan yazı ile, “Calgel Jel 20 gr” adlı ürünün piyasada bulunan tüm serilerine;ürünün raf ömrü sonuna doğru, belirlenmiş pH değerinde düşme olasılığı bulunması nedeni ile, T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘’Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik’’ doğrultusunda 2.sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane v.b) geri çekme işlemi uygulanacağı bildirilmiştir.