Makale Tarihi: 29.03.2023

Diyaliz Merkezlerinden Çıkan Reçeteler

Değerli Meslektaşlarımız,

SGK ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan protokolün 3.7 maddesi ve Ek-4 kapsamında diyaliz merkezlerinden çıkan “Eritropoietin ve Darbepoietin Harici” yazılan reçeteler için ayrı bir reçete grubu oluşturulmuştur.

Buna göre, sistemde var olan ;

*DİYALİZ SOLUSYON REÇETESİ,
*ERİTROPOİETİN VE DARBEPOETİN REÇETESİ,
*RITUKSIMAB, KANAKINUMAB
reçete gruplarının dışında

“DİYALİZ MERKEZLERİNDEN ÇIKAN Eritropoietin ve Darbepoetin HARİCİ Reçeteler” bölümü oluşturulmuştur.

DİYALİZ MERKEZLERİNDEN yazılan ve içeriğinde Eritropoietin, Darbepoetin, Diyaliz solüsyonları, RITUKSIMAB, KANAKINUMAB içeren reçetelerin dışında kalanlar için; Farmainbox Sistemi'nde açılan “DİYALİZ MERKEZLERİNDEN ÇIKAN Eritropoietin ve Darbepoetin HARİCİ Reçeteler “ reçete grubuna giriş yapılacaktır. Mart ayı için bu reçete grubuna geçici olarak 2500 TL kota konulmuş olup, bölgesel doluluk oranına göre düzenleme yapılacaktır. Mart ayı reçetelerinde eklenen gruptan kota aşımı doğan Meslektaşlarımız Oda Sekreteryalarımız ile iletişime geçebilir.

Bilgilerinize önemle sunulur.

Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulu