Makale Tarihi: 15.02.2018

(Hatırlatma) Hassas Terazi ve Gram Takımları (Kütle Seti) Kalibrasyon ve Belgelendirme İşlemleri Hakkında

Bilindiği üzere İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından eczanelerimizde yapılan rutin denetimlerde terazilerin ve kütle setlerinin muayene ve kalibrasyon işlemlerinin de tamamlanmış olması; yeni temin edilmiş ise ilgili faturaların ibraz edilmesi; mevcutta bulunanlar için ise muayene ve/veya kalibrasyon evraklarının bulundurulması talep edilmektedir.

Ayrıca 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği tartı aletlerinin şubat ayı sonuna kadar muayene ve kalibrasyonlarının yaptırılması, aksi takdirde İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nce idari para cezası uygulanacağı ilgili idare tarafından duyurulmuştur.

*Eczanelerde majistral ilaç yapımında kullanılan 2. Sınıf Otomatik Olmayan Tartı Aletlerinin periyodik muayeneleri ve belgelendirme işlemleri Antalya ili için tek yetkili firma olan Özmen Kalibrasyon tarafından yapılacaktır.

*Kütle setlerinin periyodik muayeneleri ve belgelendirme işlemleri ise Antalya Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

HASSAS TERAZİ (TARTI ALETLERİ) MUAYENE VE BELGELENDİRME İŞLEMLERİ

Eczanelerimizde kullandığımız 2018 yılı içinde muayene süresi dolan veya dolacak tüm tartı aletleri için 17 Şubat 2018 Cumartesi günü mesai bitimine kadar tartı aletleri beyanı başvurusu yapılması gerekmektedir.

"TARTI ALETLERİ BEYANI" için ozmenkalibrasyon.com adresine giriniz, anasayfadan Hizmet Talebi Oluştur butonunu tıklayınız, ekrana gelen hizmet talep formu ve gram takımı bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuruyu tamamlayınız. (başvurunun tamamlanmasından sonra herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Başvurunuz yetkili firmanın ekranına düşecektir) Örnek başvuru görseli için tıklayınız.

2.Sınıf otomatik olmayan Tartı Aletlerinin Periyodik muayene ve belgelendirme işlemleri için muayene ve damgalama ücreti 20.12.2017 tarihli resmi gazetede KDV dahil 65,25 TL olarak yayınlanmıştır. Bu bedel yapılan işlem esnasında Özmen Kalibrasyon yetkililerince eczanede (NAKİT) tahsil edilecek ve faturası eczanelerimize teslim edilecektir.(bu işlem için eczacı odası yada bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacaktır.)

GRAM TAKIMLARI (KÜTLE SETLERİ) MUAYENE VE DAMGALAMA İŞLEMLERİ

Kütle setlerinin muayene ve damgalama işlemleri Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nce yapılacaktır.

1-Kalibrasyon işlemlerini ODAMIZ ARACALIĞI ile yaptırmak isteyen meslektaşlarımız;

17 Şubat 2017 Cumartesi günü mesai bitimine kadar;

Ek'te bulunan beyanı (beyan için tıklayınız) iki (2) nüsha doldurup 2018 yılı muayene ve damga ücreti olan 60,00 TL'yi aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırmaları, beyanname ve ödeme dekontunu 17 Şubat 2018 Cumartesi günü mesai bitimine kadar oda sekretaryalarına iletmeleri gerekmektedir. (gram takımları daha sonra bildirilecek olan tarihte odamıza gönderilecektir.)

T.C. Ziraat Bankası Antalya Şubesi
IBAN NO: (TR 5000 0100 0036 0000 1000 5062)
Hesap adı: Antalya Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü

*Kütle Setlerinin muayene ve damga işlemleri Antalya Merkezde Meltem Şube'de, Manavgat ve Alanya Temsilciliklerimizde toplu olarak yapılacak olup, işlemler için takvim oda sitesinde daha sonra duyurulacaktır.

2-Kütle setlerinin damgalama işlemini ECZANESİNDE yaptırmak isteyen meslektaşlarımız ise,

Ek'teki beyannameyi iki (2) nüsha doldurup (beyanname için tıklayınız) , muayene ve damga ücreti olan 60,00 TL'yi

T.C. Ziraat Bankası Antalya Şubesi
IBAN NO: (TR 5000 0100 0036 0000 1000 5062)
Hesap adı: Antalya Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü

ve yerinde muayene ücreti olan Merkez için(Muratpaşa-Kepez-Konyaaltı-Aksu-Döşemealtı) 37,60 TL'yi, diğer ilçeler için ise 50,10 TL'yi

Ziraat Bankası Şarampol Şubesi
IBAN NO: (TR 0900 0100 0595 3671 6266 5003)
Hesap Adı: Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

hesabına yatırmaları, beyanname ve dekont ile 28 Şubat 2018 tarihi mesai bitimine kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'ne BİREYSEL OLARAK başvurmaları gerekmektedir.

Dekontların açıklamalar kısmına eczane adı ve eczanenin bulunduğu ilçe adının yazılması gerekmektedir. İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne beyanname ve ödeme dekontu gönderilecektir. (gram takımı gönderilmeyecektir.)

ÖNEMLİ NOT: 2017 yılı ve sonrası M1 sınıfı gram takımı alan veya 2017 yılında kalibrasyon yaptıran meslektaşlarımızın bu yıl için kalibrasyon işlemi yaptırmalarına gerek yoktur. (Kalibrasyon işlemleri 2 yılda bir yapılmaktadır. Lütfen gram takımlarınızın M1 sınıfı (M damgalı) ve evraklarının güncel olduğunu kontrol ediniz.)

UYARI: Beyanname (dilekçe) vermeyen işyeri terazisi damgasız sayılacağından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/C maddesi gereğince her ölçü aleti için 2.101,00.-TL idari para cezası uygulanacaktır.