Makale Tarihi: 20.06.2016

MSB Misafir Askeri Personel Reçetelerinin Karşılanması Hakkında

İlimizde bulunan 3. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı bünyesinde, yapılan uluslararası anlaşmalar gereği, “Misafir Askeri Personel” (MAP)'e eğitim verildiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

“MİSAFİR ASKERİ PERSONEL” reçetelerini karşılarken yapılması gereken işlemler;

1- Er-erbaş reçetelerinin girilmekte olduğu TSK Sağlık Provizyon ve Tahakkuk Sistemi kullanılacaktır.

2- “Misafir Askeri Personel” e tanımlanan 9 haneli geçici sağlık numarası ile işlem yapılacaktır.

3-Söz konusu reçeteler erbaş –er statüsünde değerlendirilecek ve eczanenin sıralı sistem kotasından düşülecektir.

4-Tahakkuk işlemleri ayrı ödeme kalemlerinden olacağı için, faturaların ayrı ayrı kesilmesi ve ayrı zarflarda teslim edilmesi gerekmektedir. Farmainbox çıktısı olmayan faturalar kesinlikle ödenmeyeceği için, Misafir Askeri Personel reçetelerini farmainbox sistemine, hastaların yabancı isimli olduğu ve TC kimlik numaraları bulunmadığı göz önüne alınarak “80000000000” TC numarası ile tanımlanmış olan misafir askeri personel isimli hasta kaydı üzerinden yapmanız kolaylık sağlayacaktır. Tek çıktı alıp zarflardan herhangi birisine koymak yeterlidir.

MSB sözleşmesi olmayan nöbetçi eczaneler tarafından yapılacak işlemler:

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Türk Eczacıları Birliği'ne 18 Mayıs 2016 tarihinde gönderilen yazıda “Mesai sonrasında ve resmi tatil günlerinde erbaş ve erlere reçete edilen ilaçların nöbetçi eczaneler tarafından MSB ile anlaşması olup olmadığına bakılmaksızın verilmesi, reçete tutarının ilacı veren eczane tarafından, SUT kurallarına uygun olarak, deneme ve İTS çıktıları da eklenerek fatura edilmesi halinde, eczanenin fatura bedelinin geri ödemesinin Birlik/kurum tarafından 15 iş günü içerisinde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.