Makale Tarihi: 10.01.2017

Nöbetçi Eczaneler Hakkında Önemli Duyuru

Değerli meslektaşlarım;

Bilindiği gibi kış aylarının gelmesi ile salgın hastalıklar ve özellikle solunum yolu hastalıklarında bir artış görülmektedir. Hastalıklardaki artışla beraber nöbet tutan eczanelerimizde de yoğunluklar oluşmaya başlamıştır.

SGK medula sisteminin zaman zaman yavaşladığı ve Alanya Eğitim ve Araştırma hastanesinin tamamen e-reçete uygulamasına geçmemiş olmasıda göz önüne alınarak nöbetlerde hasta mağduriyeti yaşanmaması için; nöbetlerde reçete edilen ve kış aylarında daha hareketli olan ilaçlardan eczanelerimizde yeterince bulundurulması, bölgemizde nöbet tutan üç eczanenin birbiri ile koordineli çalışması ve bölgede faaliyet gösteren ilaç depolarından destek alınması, eczanelerimizin en az iki bilgisayar ile hizmet vermesi, gerekirse nöbetlerde yardımcı personel bulundurulması önemle rica olunur.

Ecz. Türker BABALIK
Antalya Eczacı Odası