Makale Tarihi: 4.08.2020
Görüntülenme: 2029

SGK Fatura Teslim İşlemleri Hk.

SGK Fatura Teslim İşlemlerinde Yapılan Değişiklik Hk.

SGK fatura teslim işlemlerini kolaylaştırmak için her eczaneye sabit bir numara belirlenmiş olup Odamız tarafından bir yıllık olacak şekilde etiketler bastırılarak dağıtımı yapılmıştır. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Haziran 2020 dönemi de dahil A-B-C gruplarına ait faturalara uygun olan etiket yapıştırılarak teslim edilecektir.

1-Eczanelere dağıtımı yapılan etiketler A-B-C grubu reçete zarflarına yapıştırılacak olup, YURTDIŞI ve KAN ÜRÜNÜ reçetelerine etiket yapıştırılmayacaktır.

2-Eczanelere Dağıtımı Yapılan Etiketler Reçete Zarfının sağ alt köşesine yapıştırılacaktır.

3-Etiket üzerinde yer alan bilgililer dilekçelerin sağ üst köşesine de eklenecektir. Dilekçe örneği Ek-1 de mevcuttur. (Dilekçe örneğini bilgisayarınıza kayıt ederek her ay bu formatı kullanmanız işleyişi kolaylaştırcaktır.) Lütfen dilekçeyi el ile doldurmayınız. Bilgisayarda düzenledikten sonra yazdırınız.

UYARILAR

-Her fatura grubu için ayrı etiket bastırılmıştır.(A-B-C) Etiketleri doğru zarfa yapıştırmaya dikkat ediniz.
-Etiket ve Dilekçe üzerine döküm numarasını yazmayı unutmayınız.
-Dilekçe üzerine fatura grubunu yazmayı unutmayınız. (e-arşiv yada e-fatura)

Etiketlerde bulunan numara her bir eczaneye özel olup SGK ile birlikte kararlaştırılarak verilmiştir. Kaybolan etiketlerin yenisini şubelerimizden temin edebilirsiniz.

Etiket yapıştırılmayan ve dilekçe formatı doğru olmayan faturalar kabul edilmeyecektir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

A-B-C Grupları dilekçe örneği için tıklayınız.

YURTDIŞI dilekçe örneği için tıklayınız.

KAN ÜRÜNÜ
dilekçe örneği için tıklayınız.

Ek-2:SGK ya teslim edilmek için hazırlanmış zarf ve dilekçe örneği için tıklayınız.