Makale Tarihi: 30.04.2015

TİTCK TARAFINDAN YAYINLANAN " KOZMETİK ÜRÜNLERE İLİŞKİN 2014 YILI İKİNCİ 6 AYLIK DENETİM VERİLERİ " BAŞLIKLI DUYURU HK.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun resmi web sayfası www.titck.gov.tr adresinde yayınlanan " Kozmetik Ürünlere ilişkin 2014 Yılı İkinci 6 Aylık Denetim Verileri ( 01/07/2014 - 31/12/2014) " başlıklı duyuruda;

Kurumun Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Kozmetik Denetim Daire Başkanlığı tarafından yapılan 2014 yılı ikinci 6 aylık süreçte kozmetik ürünler piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edildiği ve bu ürünlere idari yaptırımlar ( idari para cezası, ger çekme, imha iş ve işlemleri" uygulandığı, tespit edilen güvensiz ürünelere yönelik firma adı, ürün/marka, seri/ lot numarası, ürünün menşei ve uygulanan yaptırımları içeren ayrıntılı listenin duyuru ekinde yayınlandığı belirtilmektedir.

Konuyla ilgili Odamıza Türk Eczacıalrı Birliği'nden gelen yazı ekte olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

Konuya ilişkin yazı için tıklayınız.