Makale Tarihi: 30.11.2019

Türk Eczacıları Birliği 42. Olağan Kongresi Hakkında

Türk Eczacıları Birliği 42. Olağan Kongresi öncesi 08 Kasım 2019 tarihinde yapmış olduğumuz deklarasyonda; mesleğin geleceğini belirleyen kritik kararlarda eczacının iradesini tanıyan ve dikkate alan vizyoner bir yönetim yapılanması doğrultusunda çalışacağımızı, bu konuda atılacak olan tüm adımlara gereken katkıyı sağlayacağımızı ve üzerimize düşen sorumlulukları bu bilinçle yerine getirmeye hazır olduğumuzu deklare etmiştik.

Ancak 29 Kasım tarihinde yaptığımız toplantıda başlangıçta belirlediğimiz meslek örgütünün oluşturulması hedefinden uzak bir noktaya gelindiği ortaya çıkmıştır.

Mevcut haliyle herhangi bir değişimin gerçekleştirilemeyeceğini, eczacılık tabanının beklentileri doğrultusunda hedeflediğimiz eczacılık değer ve ilkeleri ekseninde hareket edilemediğini gördüğümüzden; bu yapıyla hareket etmeyeceğimizi, mesleğimiz ve meslektaşımız adına en yüksek verime ulaşacak yolda hizmet etmeye devam edeceğimizi beyan ediyoruz.

Meslektaşlarımıza saygılarımızla duyurulur.