Makale Tarihi: 19.09.2019

GÜNCELLENDİ - SGK’nın 2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemelere İlişkin Duyurusu Hakkında

GÜNCELLENDİ - SGK'nın 2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu

Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemelere İlişkin Duyurusu Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 12.09.2019 tarihinde “2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı olarak yayımlanan ve Birliğimizce de duyurulan duyurunun “Ç”, “D” ve "E” maddelerinde yer alan “...bu sağlık kurulu raporuna istinaden” ifadeleri, Kurum tarafından “... bu sağlık raporuna istinaden” şeklinde güncellenmiştir.

Böylelikle, 12.09.2019 tarihli Kurum duyurusunun “Ç”, “D” ve “E” maddeleri aşağıdaki şekildedir:

“Ç- Tebliğin 4.2.25 numaralı maddesi kapsamında “gabapentin” ile “pregabalin” etkin maddeli ilaçlar ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olup bu sağlık raporuna istinaden nöroloji uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

“D- Tebliğin 4.2.35 numaralı maddesi kapsamında “gabapentin” etkin maddeli ilaç ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olup bu sağlık raporuna istinaden nöroloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, algoloji, deri ve zührevi hastalıkları, romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, geriatri veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

“E- Tebliğin 4.2.35.A numaralı maddesi kapsamında “pregabalin” etkin maddeli ilaç ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olu bu sağlık raporuna istinaden romatoloji, algoloji, deri ve zührevi hastalıkları, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, nöroloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nefroloji, ortopedi ve travmatoloji, geriatri veya beyin cerrahisi uzman hekimlerince, Tebliğin 4.2.35.B numaralı maddesi kapsamında “pregabalin” etkin maddeli ilaç ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olup bu sağlık raporuna istinaden romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon veya algoloji uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusunun güncel hali için tıklayınız.