Makale Tarihi: 8.04.2019

Medula Eczane Ekranına 2018 Yılı Hasılat Bilgisi Kaydı Yapılması Hakkında

Birliğimiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında, Eczanelerden İlaç ve Tıbbi Malzeme Teminine İlişkin Protokolün revizyonu hakkında görüşmeler devam etmektedir.

Birliğimizce yürütülen çalışmalar sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından eczanelere tanınan stok düzenleme hakkı kapsamında, eczane stok kayıtlarının düzeltilmesi amacıyla maliyet bedeli üzerinden kesilen fatura tutarlarının, 2018 yılı hasılat toplamından düşürülmesi ve “Ek-5 – Eczane Bilgi Formu”nda da stok düzenleme hakkı kapsamında kesilen fatura tutarının ayrıca gösterilebileceği bir alan yer almasına yönelik talebimiz Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı olarak iletilmiş ve süregelen Protokol Revizyon görüşmelerinde de sözlü olarak aktarılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Eczane Sistemi üzerinde, 2018 Yılı Satış Hasılatı tutarının ve stok düzenleme hakkından yararlanmış olan meslektaşlarımız için 7143 Sayılı Kanun Kapsamında düzenlenen fatura tutarının girilebileceği alanlar yer almaktadır.

10 Nisan 2019 Çarşamba günü akşamına kadar, Medula Eczane Ekranına söz konusu bilgilerin girişlerinin gerçekleştirilmesi gerekmekte olup tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Medula duyurusu ekran görüntüsü: