Makale Tarihi: 20.08.2020

20.08.2020

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

İlgi : 24.07.2020 tarih ve 5064 sayılı yazımız

Birliğimizin öz kaynakları ile hazırlanan, tutuklu ve hükümlülere düzenlenmiş reçetelerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiği Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemi'nin (CETAS) ülke genelinde kullanımına başlanması için gerekli altyapı çalışmalarının Birliğimizce tamamlandığı ve 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren, Türkiye genelindeki tüm ceza infaz kurumlarına ait reçeteler için reçete kayıt işlemlerinin yalnızca Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemi (CETAS) üzerinden yapılacağı ilgide kayıtlı yazımız ile duyurulmuştu.

Cezaevi Reçete Takip Sistemi (CETAS) kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerin yer aldığı internet sayfası, "cetas.teb.org.tr" adresinde kullanıma açılmış olup, bu sitede; Eczacı Odalarının, Eczanelerin, Ceza İnfaz Kurumlarının ve Eczane Otomasyonlarının sistemi kullanımına yönelik olarak hazırlanan;

• Kılavuzlar
  • İşlem Adımları
  • Yapılması Gerekenler
  • Sık Sorulan Sorular bölümleri bulunmaktadır.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney