Makale Tarihi: 10.02.2023

Depremzede Vatandaşlarımızın 484 – 485 Doğal Afet Kodları ile Karşılanan Reçeteleri Hakkında

Deprem nedeniyle, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye illerine ikametgahı kayıtlı vatandaşlarımızın, kronik hastalık raporunun bulunması ve son 3 ay içerisinde raporla ilaç temin etmiş olmaları halinde, bu ilaçların bir sefere mahsus olmak üzere 484-Doğal Afet (reçetesiz ilaç tedavisi) uyarı kodu ile reçetesiz karşılanmasına yönelik Medula Eczane Sistemi'nde düzenleme yapıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulmuştu.

Birliğimiz tarafından; renkli reçeteye tabi ilaçların, 484-Doğal Afet (reçetesiz ilaç tedavisi) uyarı kodu ile reçetesiz olarak karşılanabilmesine yönelik olarak Medula Eczane Sistemi'nde düzenlemenin tamamlandığı bilgisi alınmıştır.

Depremzede vatandaşlarımız; 484-Doğal Afet (reçetesiz ilaç tedavisi) uyarı kodu ile reçetesiz olarak veya hekim tarafından düzenlenen reçete ile raporlu/raporsuz olarak 485-Doğal Afet kodu seçilerek eczanelerimiz tarafından işlem yapılan reçetelerde, katılım payı (yüzde 10-yüzde 20) ve muayene katılım payı ödemelerinden muaf olacaktır.

Hekim tarafından düzenlenen e-reçete ile eczanelerimize yapılan başvurularda; “Doğal Afet” provizyon tipinin hekim tarafından seçilmiş olması durumunda, uyarı kodu seçiminin yapılması gerekmemekte olup; kağıt reçete ile yapılan başvurularda ise, eczanelerimiz tarafından “Doğal Afet” provizyon tipi ile 485-uyarı kodunun seçilmesi gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ