Makale Tarihi: 21.10.2019

DÜNYA ECZACILARI ANKARA’DA BİR ARAYA GELİYOR

Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP), 2. Bölgesel Konferansı'nı Türk Eczacıları Birliği'nin ev sahipliğinde 23-25 Ekim 2019 tarihleri arasında, “Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta Geleceğe Doğru Hamle” teması ile Ankara'da gerçekleştiriyor.

Avrupa'da İlk Bölgesel Konferans

Uluslararası Eczacılık Federasyonu ve Türk Eczacıları Birliği, eczanenin ve hastalara şifa olma arayışının bin yıllar öncesinde başladığı Anadolu'da; Avrupa'dan ve dünyadan önemli eczacılık alanının aktörlerini, liderlerini ve otoritelerini Ankara'da topluyor. 53 ülkeden, pek çok farklı alandan meslektaşımızı bir araya getirecek olan konferansın bir diğer özelliği ise Uluslararası Eczacılık Federasyonu'nun İstanbul'da gerçekleştirdiği 69. Dünya Kongresi'nin 10. senesine denk geliyor olması.

Astana Deklarasyonu'ndan Sonra Avrupa'daki İlk Konferans

“Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta Geleceğe Doğru Hamle” teması ile gerçekleşecek Konferans, 2018 yılının yine aynı günlerinde yayınlanan Astana Deklarasyonu'ndan sonra FIP'ın Avrupa'da gerçekleştirdiği ilk konferans olma özelliğini taşıyor. “Herkes İçin Sağlık” vurgusunun öne çıktığı 1978 Alma Ata Deklarasyonu'ndan tam 40 yıl sonra 2018'de Astana'da toplanan Temel Sağlık Hizmetleri Küresel Konferansı ile birinci basamak sağlık hizmetinin önemi vurgulanmış; güçlü sağlık sistemleri aracılığıyla insanların sağlığını korumayı ve geliştirmeyi önceleyen hükümet ve toplumların önemi vurgulanmıştı.

Astana Deklarasyonu sonrası başlatılan Bölgesel Konferansların ilki geçtiğimiz Nisan ayında Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleşmişti. “Geleceği Birlikte Düşünmek: Daha İyi Sağlık Hizmetleri İçin Eczacılığı Dönüştürmek” teması ile gerçekleşen Birinci Bölgesel Doğu Akdeniz Ülkeleri Konferansı'ndan sonra şimdi bu gündem ve arayışlar Türk Eczacıları Birliği'nin ev sahipliğinde Türkiye'ye taşınıyor.

23-25 Ekim tarihlerinde Ankara'da gerçekleşecek Konferans'a kayıt olmak ve Konferans programı hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için https://www.ankara2019.org/ adresi ziyaret edilebilir.