Makale Tarihi: 29.06.2019

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik Değişikliği ve Karşılaştırmalı Tablo

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Birliğimize gönderilen Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik Değişikliğine yönelik taslak metin, 23.11.2018 tarih ve 8527 sayılı yazımız ile Bölge Eczacı Odalarımıza gönderilerek, taslak ile ilgili görüş ve önerilerinin bildirilmesi istenmişti.

Bölge Eczacı Odalarımızdan gelen görüş ve önerilerden hazırlanan dosya, Mevzuat Komisyonumuzun 27 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda görüşüldü ve değerlendirildi.

Sahada karşılaşılan uygulamalar doğrultusunda, eczacılık mevzuatı kapsamında değişiklik ve düzenleme yapılması gereken konular ve mevzuatla ilgili olarak bölge eczacı odalarımız tarafından iletilen görüş ve önerilerin komisyon tarafından değerlendirilmesi sonucunda hazırlanan raporlar, Merkez Heyetimiz tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Nisan ayı içinde resmi yazı ile TİTCK Başkanlığına iletildi.

Yazılı görüşümüzün Kuruma iletilmesi sonrasında, 14.06.2019 tarihinde gerçekleşen TİTCK Başkanlığı ve Türk Eczacıları Birliği Kurumsal İstişare Toplantısında, Yönetmelik değişikliği kapsamındaki görüş ve önerilerimiz sözlü olarak da iletildi ve değerlendirildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 29 Haziran 2019 tarihli ve 30816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" metni ve Yönetmelik değişikliği ile yapılan düzenlemelerin yer aldığı karşılaştırmalı tablo ekte iletilmekte olup, bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney

Yönetmelik değişikliği metni için tıklayınız.

Karşılaştırmalı tablo için tıklayınız.