Makale Tarihi: 3.07.2020

Haziran Ayı Reçeteleri için Fatura Kesme İşlemleri Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumunun, 30.06.2020 tarihinde Eczane Medula Sisteminde yaptığı düzenlemeler, ara verilmiş olan ve 01.07.2020 Çarşamba günü yeniden başlanan protokol görüşmelerinde değerlendirilmiştir. Görüşme sonrasında, meslektaşlarımızın Haziran ayına ait reçeteleri için fatura kesmemelerinin uygun olacağı 01.07.2020 tarihinde duyurulmuştur.

Konuyla ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın İsmail Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sayın Dr.Mustafa Özderyol ile Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney'in katılımlarıyla 02.07.2020 tarihinde bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Görüşmede, protokol görüşme süreci devam etmekte olduğundan, meslektaşlarımızın Haziran ve Temmuz ayı reçeteleri için düzenleyecekleri faturalarda 2018 yılı satış hasılatının (KDV hariç) baz alınacağı ve farklı bir indirim oranı uygulanmayacağı konusunda mutabakata varılmıştır.

Buna göre, meslektaşlarımız, Haziran ayı reçeteleri için fatura düzenleyebilecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.