Makale Tarihi: 2.10.2019

Retinoidler ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gönderilen 25.09.2019 tarih ve E.148618 sayılı yazı ile,

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup dağıtılması uygulamasının Kurum tarafından yürütüldüğü bildirilerek, "Retinoidler (asitretin, adapalen, alitretionin, beksaroten, izotretinoin, tretinoin)" içeren ilaçların, teratojenite ve nöropsikiyatrik hastalık riskleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney

TİTCK'nın 25.09.2019 tarih ve E.148618 sayılı yazısı için tıklayınız.