Makale Tarihi: 27.07.2020

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile Görüşme

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm.Ecz.Tahir Özelçi, 27.07.2020 (bugün) tarihinde, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'u makamında ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Erdem, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın İsmail Yılmaz, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sayın Dr. Mustafa Özderyol'un da yer aldığı görüşmede SGK İlaç Temin Protokolü ile ilgili ekonomik taleplerimiz, Sayın Bakanımıza da aktarıldı.

Sayın Bakanımız görüşme başlangıcında öncelikle, COVID-19 salgını sürecinde büyük bir özveriyle kesintisiz ilaç ve eczacılık hizmeti sunan meslektaşlarımıza teşekkürlerini iletti ve aktardığımız taleplerimiz ile ilgili, Bakanlık olarak da çalışma yapacaklarını bildirdi.

Sayın Bakanın talimatıyla, yeni dönem Protokolü imzalanana kadar 2018 yılı satış hasılatlarının (KDV hariç) baz alınacağı ve farklı bir indirim oranı uygulanmayacağı konusunda da mutabakata varıldı.

İlaç ve Tıbbi Malzeme Temini Protokolü yenileme çalışmaları doğrultusunda, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasındaki görüşmelere 10 Ağustos 2020 tarihi itibariyle devam edilecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.