Makale Tarihi: 3.11.2022

T.C. Danıştay Başkanlığı ile Sözleşmesi Bulunan Meslektaşlarımızın Dikkatine

T.C. Danıştay Başkanlığı ile Birliğimiz arasında, “Danıştay Meslek Mensupları ve Bakmakla Yükümlü Oldukları Aile Fertlerinin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol”, 19.10.2022 tarihinde yenilenmiştir.

01.11.2022 tarihinde yürürlüğe girecek olan protokole istinaden, bu protokol kapsamındaki reçeteler için Yeni Reçete Provizyon Sistemi hazırlanmış olup, bu ekran 01.11.2022 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacaktır.

01.11.2022 tarihi öncesinde düzenlenen reçetelerin eski sisteme girişleri 07.11.2022 Pazartesi günü saat 19:00'a kadar yapılabilecektir.

Eski sistem 07.11.2022 Pazartesi günü saat 19:00 itibari ile kapatılacak olup, döküm işlemleri 2022 Yılı sonuna kadar eski bölümden yapılabilecektir.

Kurum reçetelerinde yer alan ürünlere ait İTS işlemlerinin Reçete Provizyon Sisteminden yapılması zorunludur. İTS işlemlerinin yapılabilmesi için EBS sisteminden İTS GLN numarası ve Şifre bilgilerinin eklenmiş olması gerekmektedir. (Reçete Provizyon Sistemi üzerinden de EBS sistemine ulaşılarak bilgiler eklenebilmektedir.)

İzlenmesi gereken işlem adımları ve görseller ile Danıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan broşür ekte yer almaktadır.

Danıştay Başkanlığı ile sözleşmesi bulunan meslektaşlarımızın dikkatine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Sistem anlatım kılavuzu PDF olarak indirmek için tıklayınız.

Sistem anlatım kılavuzu Sunum olarak indirmek için tıklayınız.

Broşür için tıklayınız.