Makale Tarihi: 9.10.2019

Yardımcı Eczacılar İçin 2019 Yılı Dördüncü Başvuru Dönemi ve Yerleştirme Takvimi Hakkında

Yardımcı Eczacı Çalışması ve Yerleştirilmesine Dair Usul ve Esaslar'ın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27.12.2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmesinin hemen ardından, birinci başvuru takvimi ile, Eczacı Bilgi Sistemi'nde Yardımcı Eczacı Ön Kayıt İşlemleri ve Eczacı Bilgi Sisteminde Eczane Çalışanı Bilgilerinin Güncel Tutulması Hakkında gerekli bilgilendirmeler 08 Ocak 2019 tarihinde www.teb.org.tr adresimizde duyurulmuştur.

2019 Yılı için İkinci, Üçüncü, Dördüncü ve Beşinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi tarihleri de Birliğimiz tarafından belirlenerek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca onaylanmış ve takvimler 01 Mart 2019 tarihinde www.teb.org.tr sayfamız aracılığıyla duyurulmuştur.

Yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen meslektaşlarımız, çalışacakları eczaneyi kendilerinin bulamaması durumunda, başvuru ve yerleştirme takvimi dönemlerinde, diploma veya geçici mezuniyet belgesi ve kimlik belgesi ile, ön kayıt yaptırmak üzere kendilerine en yakın Bölge Eczacı Odasına başvurabilecektir.

Her başvuru döneminde, ön kayıt sonrası yeni kullanıcı adı ve şifre oluşturulacağından başvuruda bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, aşağıdaki işlem adımlarına uygun şekilde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2019 Yılı için Dördüncü Başvuru ve Yerleştirme Takvimi şu şekildedir;

*7-18 Ekim 2019 tarihleri arasında, Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacı adaylarının ön kayıt başvurularının alınması ve ön kayıt sonrasında başvuru sahiplerine tercih ekranı için kullanıcı adı ve şifrelerinin imza karşılığında verilmesi,

*21-24 Ekim 2019 tarihleri arasında, Türk Eczacıları Birliği tarafından açılacak ekran aracılığıyla adayların il tercih başvurularının gerçekleştirilmesi,

*25 Ekim 2019, yapılan başvurular doğrultusunda yerleştirmelerin gerçekleştirilmesi ve sonuçların duyurulması,

Bu doğrultuda; Bölge Eczacı Odalarımız, ön kayıt işlemlerini, Eczacı Bilgi Sistemi'ndeki ekran aracılığıyla 07 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 08.30 itibariyle yapabileceklerdir. Ön kayıt işlemleri, 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 17:00'ye kadar devam edecektir.

Yardımcı Eczacı Ön Kayıt Başvurusu yaparak, il tercihi aşamasında tercihte bulunacak olan meslektaşlarımızın, yardımcı eczacı olarak çalışacakları eczanelere yerleştirilmesi aşamasında, Eczacı Bilgi Sistemi'nde kayıtlı olan eczane çalışanları bilgileri esas alınacaktır.

Ön kayıt işlemini tamamlamış olan eczacılarımızın, il tercih başvurusunu gerçekleştirmeden önce, yardımcı eczacı olarak çalışacağı eczaneyi kendisinin bulması ve bu nedenle, yaptırmış olduğu ön kaydı sildirmek istemesi halinde, 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 17:00'ye kadar kendisine en yakın Bölge Eczacı Odasına başvurarak bu işlemi gerçekleştirebilecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.