Makale Tarihi: 30.07.2021

MANAVGAT İLÇEMİZDEKİ YANGIN FELAKETI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARIMIZ HAKKINDA

Manavgat'ta yaşanan yangın felaketi bizleri derinden üzmüştür. Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak hasar tespiti ve meslektaşlarımızın talep görüş ve istekleri ile ilgili ziyaretler gerçekleştirilmiş, Manavgat ilçemizde yangından etkilenen bölgelerde çalışmalar yapılmış ve yetkililerle görüşülmüştür.

Manavgat Temsilciğilimiz ile ilaç, tıbbi malzeme ve ihtiyaca istinaden toplanan ürünler yetkililerle görüşülerek Manavgat Devlet Hastanesi Başeczacısı Nilüfer Ergun'e teslim edilmiştir. Teslim edilen ürünler eczacımızın kontrol ve organizasyonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam etmektedir.

İlaç, sarf malzeme ve benzeri ürünleri bağış yapmak isteyen meslektaşlarımızın Manavgat temsilciğimiz veya Antalya Eczacı Odası Yönetimi ile irtibata geçmeleri ilgili ürünlerin doğru ve yerinde kullanılması açısından önem arz etmektedir.

Yaşanan felakette yaraların sarılması ve yardımlarla ilgili çalışma ve organizasyonlarımız devam etmektedir.

Ayrıca yangın olan bölgelerde ağaçlandırma ile ilgili çalışmalar da planlanacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde yangın felaketinden etkilenen ve ilaçları zayi olmuş vatandaşlarımızın ilaçlarının temini için dilekçe ile telafisinin sağlanabilmesi imkanı hayata geçirilmiştir.

Oda duyurularımızı takip etmeniz önemle duyurulur.