Makale Tarihi: 27.01.2021

SGK Reçeteleri Fatura İşlemleri Hakkında

SGK FATURA İŞLEMLERİ:

1) FATURA TESLİMİ SIRASINDA EVRAK KAYITA VERİLECEK DİLEKÇE, FATURA VE DÖKÜM LİSTELERİ (ÖZET BİLGİ SAYFALARI DAHİL) 2 TAKIM OLACAK ŞEKİLDE HAZIRLANACAKTIR.

ZARF DIŞI EKLERİ SIRASIYLA;

1. sırada (en üstte) Dilekçe Aslı,
2. sırada E-fatura çıktısı kaşe imzalı,
3. sırada Özet Döküm Sayfası,

4. sırada Reçete Listesi olacak şekilde hazırlanacaktır.
5. sırada Farmainbox İcmal Listesi (sadece C grubu ve Kan ürünü faturalarında)

(Evraklar ıslak imza ve kaşeli olacaktır.)

2)

A-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.

B-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.

C-GRUBU REÇETELERİ (EK-4): FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLİP ECZACI ODASINDAN ONAY ALINMIŞ OLAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "C-GRUBU" DİYE YAZILACAKTIR. REÇETE SAYISININ FAZLA OLMASI DURUMUNDA, REÇETELER UYGUN REÇETE KOLİSİNE KONULARAK TESLİM EDİLECEKTİR.

YURTDIŞI SSK REÇETELERİ (YUPASS NUMARASI İLE PROVİZYON ALINAN ÜLKELER): REÇETELER HER ÜLKE AYRI HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINA DA ÜLKE ADI BELİRTİLMEK SURETİYLE "YURTDIŞI SSK" DİYE YAZILACAKTIR.

KAN ÜRÜNÜ REÇETELERİ: FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLİP ECZACI ODASINDAN ONAY ALINMIŞ OLAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "KAN ÜRÜNÜ" DİYE YAZILACAKTIR.

3) FATURA BAŞLIĞI:
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
ÇANKAYA-ANKARA

Vergi Dairesi: Çankaya
Vergi No: 7750409379

NOT: 01.07.2012 tarihinden itibaren geçerli olan SGK ek protokolün 3. maddesine göre;

*E-reçetelere ait herhangi bir reçete çıktısı fatura ekine konmayacaktır (Şeker ölçüm çubukları, iğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçete çıktıları hariç) sadece SGK medula provizyon sisteminden alınmış döküm listesi faturaya ilave edilecektir.

*Protokolün 3.7 maddesi gereği karşılanan reçetelerden e-reçete olanları için ise, fatura ekinde bu reçetelere ilişkin farmainbox icmal listesinin eklenmesi yeterlidir.

**Yukarıdaki maddeye göre e-reçete olarak karşılanan kırmızı, yeşil reçeteler ve ilaç izleme formlarının (e-reçetede belirtilmesi kaydıyla) Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmeyecektir.