Makale Tarihi: 21.07.2020

Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda Nöbet Değişimi Hakkında

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda nöbet değişimi yaşandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz görevini; TİTCK İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay'a devretti.

Devir-teslim töreni, TİTCK Başkan Yardımcıları Eray Kaplan, Recep Uslu ve Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. Hakkı Gürsöz törende yaptığı konuşmada devlete ve millete hizmetin esas olduğunu vurguladı. Gürsöz, bu uğurda verilen hizmetleri bayrak yarışına benzetti ve bayrağı Dr. Ecz. Harun Kızılay'a devrettiğini söyledi.

Dr. Ecz. Harun Kızılay ise TİTCK'nın görev alanı itibariyle stratejik bir kurum olduğunu, Kurumun bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve uluslararası üyelikleriyle yurt dışında da tanınır hale geldiğini vurguladı. Kızılay, güçlendirilmiş kurumsal kapasitesiyle TİTCK'nın sağlık alanında önemli hizmetler vermeye devam edeceğini belirtti.

TİTCK'nın yeni başkanı, Dr. Hakkı Gürsöz'e, Kuruma değer katan çalışmalarından ötürü teşekkür etti; bundan sonraki görevlerinde başarılar diledi.

Devir-teslim töreni plaket takdimiyle son buldu.

DR.ECZ. HARUN KIZILAY KİMDİR?

1988 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1992 yılında birincilikle mezun oldu. 1994 – 1998 yılları arasında sırasıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalında ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimlerini tamamladı.

Harun Kızılay, eczacılık mesleğine 1992 yılında Isparta'da serbest eczane açarak başladı. 1997 yılında eczanesini Konya'ya taşıdı.

1995 yılında yapılan seçimlerde Isparta Eczacı Odası Denetleme Kurulu Başkanlığına; 2001 yılında Konya Eczacı Odası Genel Sekreterliğine, 2005 yılında yapılan seçimlerde ise Konya Eczacı Odası Başkanlığına seçildi. 2009 yılında yapılan Türk Eczacıları Birliği 37. Dönem Büyük Kongre seçimlerinde Merkez Heyeti Üyesi ve ardından TEB İkinci Başkanı olarak seçildi. Bu görevine 2010 yılı Mart ayına kadar devam etti. Daha sonra TEB Genel Sekreteri olarak seçildi. 2011 yılı Kasım ayında yapılan Türk Eczacıları Birliği 38. Dönem Büyük Kongre seçimleri sonucunda da Merkez Heyeti Üyeliğine ve Genel Sekreterliğe tekrar seçildi.

Harun Kızılay, 2009-2013 yılları arasında Konya Ticaret Odası (KTO) Meclis Üyesi ve 2011-2013 yılları arasında Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2009-2013 yılları arasında KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkanvekilliği görevinde bulunan Kızılay, 2013 Mayıs ayında KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine getirilmiştir.

Kızılay, ayrıca, FIP (Uluslararası Eczacılık Federasyonu) üyesidir.

2019 yılında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcılığına getirilen Dr. Ecz. Harun Kızılay 2020 yılının Temmuz ayından itibaren Kurum Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Ecz. Harun Kızılay, İngilizce bilmektedir.