Makale Tarihi: 21.01.2020

21.01.2020

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Temininde çeşitli nedenlerle sorun yaşanan, piyasada bulunmayan, piyasada bulunan miktarı ihtiyacı karşılamayan ilaçlar ile ilgili olarak, meslektaşlarımız ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından ulaştırılan ve dağıtım kanallarından alınan bildirimler, Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'na düzenli olarak iletilmektedir.

Eczane eczacısı olan, kamu alanında çalışan ve akademisyen eczacılarımızın Birliğimize bildirimde bulunabilmesi amacıyla hazırlanan "Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi Uygulaması" www.teb.org.tr internet sayfamızda yer almaktadır. İlgili uygulamaya https://tebapp.tebeczane.net/piyasada-bulunmayan-ilaclar linki üzerinden erişim sağlanmaktadır. Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi Uygulaması, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan ilaç listelerine uygun olarak hazırlanmış olup, tek seferde birden fazla ilacın bildirimine olanak tanımaktadır.

Söz konusu ekran aracılığıyla meslektaşlarımızın Birliğimize ulaştırdığı bildirimler, TİTCK Başkanlığına hızlı ve doğru bir biçimde bilgi aktarılması bakımından büyük önem taşımakta olup, bilgilerinizi ve üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY

Piyasada bulunmayan ilaç bildirimi yapmak için tıklayınız.