Makale Tarihi: 13.07.2023

T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur’u Ziyaret

T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur'u Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı İhsan Orkun Yılmaz, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Saygın Garğın ve Türk Eczacıları Birliği Saymanı Uzm.Ecz.Tahir Özelçi, 12.07.2023 tarihinde, AK Parti Kütahya Milletvekili Ecz. İsmail Çağlar Bayırcı, 35. Bölge Kütahya Eczacı Odası Başkanı Ecz.S.Cahit Ceylan ve Kütahya Eczacı Odası Yönetim Kurulu ile birlikte T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur'u ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı'nın da yer aldığı görüşmede, aşağıda yer alan konulardaki taleplerimiz Sayın Bakan Yardımcısına aktarıldı.

-İlaç Fiyat Kararnamesinde yer alan limitlerin, fiyat değişimlerinde otomatik olarak güncellenmesi,
-Beşeri Tıbbi Ürünler Ve Majistral İlaçlar için KDV oranının % 1 olarak belirlenmesi,
-Deprem bölgesinde faaliyet gösteren meslektaşlarımız için kredi desteği sağlanması,
-Deprem bölgesinde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın vergi ve mali yükümlülüklerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarından kesilmemesi ve bu ödemelerin uygun koşullarda taksitlendirilmesi,
-Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının düzenlenmesi,
-Ek Ödeme Yönetmeliklerinde eczacı katsayıları için düzenleme yapılması,
-5434 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun Ek-84 Maddesine eczacıların da eklenmesi,
-Eczacılarımız için KOSGEB aracılığıyla destek paketleri sağlanması.